1. Találkozások

Többféle találkozás lehetséges, ez függhet a tevékenységtől, illetve a vállalkozás vagy cég nagyságától, vannak olyan partnerek, akikkel napi szinten kell kommunikálni, illetve vannak olyanok is, akikkel csak évente 3-4 alkalommal találkozik a könyvelő. Személy szerint a személy találkozás, illetve a telefonon való egyeztetés híve vagyok, hiszen ez a leggyorsabb, illetve a legszemélyesebb.

2. Tanácsadás

Egy könyvelő nem csak a bizonylatok, és számlák lefűzésével és könyvelésével foglalkozik, hanem tanácsot add, hogy hogyan tudunk költséget csökkenteni, megtakarítani, és bevételt növelni.

3. Határidő

A könyvelők általában időszakosan dolgoznak, ezért fontos hogy időben megkapja az anyagokat, hiszen határidőhöz van kötve, és ha a vállalkozó az utolsó nap fog beállítani a könyvelési anyagával, annak egy könyvelő sem fog nagyon örülni. Másrészről a könyvelőnek fel kell hívnia a vállalkozó figyelmét, hogy időben hozzon minden fontos papírt, számlát.

4. A személyre szabottság

A könyvelőnek tisztában kell lenni azzal, hogy az adott vállalkozás milyen kedvezményekre jogosult, illetve milyen extra terhek merülhetnek fel a későbbiek során.

5. A tudatosság

A tudatosság, amellyel egy könyvelőnek rendelkezni kell rendkívül fontos, hogy időben tudja figyelmeztetni a vállalkozást a felmerülő akadályokkal szemben, és ezáltal hatalmas előnyre tehet szert a vállalkozás a piacon.

 

+ 1. Vonjuk be a könyvelőt!

Egy könyvelő olyan, mint az orvos vagy az ügyvéd, nincs értelme titkolózni előtte, hiszen csak magának árt a vállalkozó. Viszont egy jól együttműködő könyvelő és vállalkozó együtt gyorsabban és könnyebben oldja meg a felmerülő problémákat.