1. Kössünk írásban szerződést!

2. Kérdezzünk rá a felelősségvállalásra és legyen ez része a szerződésnek!

3. A szerződéskötéskor kérdezzünk rá pontosan, mi tartozik bele a szolgáltatásba, és mi az ami nem.

4. A könyvelő legyen több módon is elérhető, hiszen csak egy cím illetve telefonszám nem minden esetben elegendő, illetve valós…

5. A munkájukat komolyan folytató könyvelők számára kötelező az NGM regisztráció és a folyamatos továbbképzés.

6. A feltűnően alacsony áron dolgozó könyvelő nem biztos, hogy a legjobb megoldás lehet, hiszen egy jó számítógép, a könyvelési program, a frissítések, a továbbképzések is komyoly összegekbe kerülnek, és ezt finanszírozni is kell.

7. A könyvelő és az adótanácsadó nem azonos szakmák.  Az adózásban való profi naprakészség igazi elhivatottságot, igényességet és rengeteg anyagi befektetést igényel!  Nem várható el egy könyvelőtől, hogy egy adótanácsadó munkáját is elvégezze. Az igényeinknek megfelelő feltételek meglétét is mérlegelni kell a szakember/ek kiválasztásakor.

8. A könyvelő és az adótanácsadó eltérő szakmák, ne keverjük össze a kettőt, nem várható el egy könyvelőtől, hogy egy adótanácsadó munkájával is foglalkozzon, persze vannak olyan könyvelők, akik adótanácsadóként is tevékenykednek.

9. Célszerű olyan irodát választani, amely elérhető távolságban van, vagy rugalmasan tudja átvenni a papírokat, intézni az ügyeket.